Tâmplăria interioară din lemn stratificat pentru clădirile clasice - Partea a II-a

Tâmplăria interioară din lemn stratificat pentru clădirile clasice - Partea a II-a

Autor: LUCA Global Group • 2020

În prima parte am abordat tâmplăria exterioară destinată clădirilor vechi, celor cu statut de monument istoric, caselor rustice și în general clădirilor care aparțin sau adoptă un stil clasic.

Vezi aici: Tâmplăria exterioară din lemn stratificat pentru clădirile clasice

Tâmplăria interioară se referă la ușile de interior, LUCA fiind specializat pe acest tip de produse, având în portofoliu mai multe referințe de acest tip.

De menționat faptul că, în privința ușilor de interior, diferența dintre cele moderne și cele clasice este dată de structura internă, pe lângă designul acestora. Astfel, la o ușă clasică, structura este integrală din lemn cu tăblii, față de cele moderne, care sunt facute dintr-o structură de panouri HDF sau MDF vopsite sau furniruite, lemnul integral fiind doar în compoziția tocului și a ramei. Ușile moderne, de regulă, au un design mai simplu față de cele clasice.

În ceea ce privește caracteristicile ușilor clasice din lemn stratificat, există două tipuri de toc - simplu / fix și reglabil - care se împart în cate două subcategorii:

  • Simplu - introdus în golul de zid
  • Simplu - cu pervaz fix pe o singură parte
  • Reglabil - în funcție de grosimea zidului, cu pervaze pe ambele părți și căptușeală
  • Reglabil - în funcție de grosimea zidului, cu căptușeală casetată

Pentru căptușeala casetată, grosimea zidului trebuie să fie de minimum 25 cm. Rama ușii are grosimea de 42 mm, tăbliile de uși au o grosime de 21 mm.

Esențele disponibile sunt: Molid, Pin, Stejar sau Meranti.

Feroneria - diametrul balamalei 3D de 16 mm, încuietori și mânere selectabile. Posibilitate echipare cu mânere Mandelli, Hoppe sau Tolosa.

Tratamentul de suprafață pentru lemn - acoperire pe bază de apă (acoperire cu 3 straturi vopsea) în funcție de graficul de tonuri sau de paletarul RAL și 2 straturi de lac protector.

Gama de uși, atât interioare, cât și exterioare, se poate personaliza în funcție de necesitățile fiecărui client în parte, de la sisteme de glisare, sisteme armonice și sisteme duble până la uși de exterior securizate.

LUCA are în portofoliu Casa de Căsătorii a Sectorului 3 (fosta Casă Eliad), clădire cu statut de monument istoric. În reabilitarea arhitecturală a clădirii au fost folosite ferestre duble din Stejar, pe un profil de 68 mm cu sticlă termopan de 24 mm, iar pentru exteriorul ferestrei s-a utilizat profil clasic de 40 mm și sticlă simplă, pentru a reda specificitatea designului clasic al clădirii.

Tâmplăria interioară a fost compusă din uși de Stejar cu căptușeală casetată și din pervaze cu ornamente, respectând linia stilului clasic.

Tamplarie Lemn Interior

Tamplarie Lemn Interior

Tamplarie Lemn Interior

Vezi portofoliul LUCA
Bespoke joinery manufacturing

Calitatea produselor înseamnă de fapt, calitatea oamenilor cu care lucrăm. Dacă ai reușit să îți convertești angajatul în adeptul viziunii brandului tău, vei reuși să vinzi și pieței tale.
Sorin Luca, General Manager