Accesorii Tâmplărie Lemn

Esențe de Lemn

Alegerea unui esențe de lemn pentru tâmplăria din lemn se face în funcție de mai multe criterii:

 • Zona geografică (mare / munte) pentru a răspunde solicitărilor legate de temperatură și umezeală. Pentru zonele mai friguroase, cu diferențe mari de temperatură și umiditate, cea mai bună alegere este Pin și Molid, iar pentru acele zone cu umiditate excesivă și caldură, cea mai bună alegere este Meranti
 • Stilul / designul locuinței în interior și exterior
 • Preferința fiecăruia în privința fibrei de lemn
 • Accesibilitate în privința bugetului. În aceasta privință, Molidul și Pinul sunt cele mai accesibile și ecologice esențe, urmate de esențele Meranti, cea mai costisitoare esență fiind cea de Stejar
Tipuri Lemn

LUCA folosește în producția tâmplăriei din lemn următoarele esențe de lemn: Pin, Molid, Meranti și Stejar. La cerere, putem produce tâmplărie din orice esență dorește clientul, dacă aceasta este adaptată tâmplariei solicitate.


Esențele de lemn se împart în două categorii: (1) Softwood – esențe moi și (2) Hardwood – esențe tari:

 1. Esențele moi sunt ușor de prelucrat, au proprietăți acustice și termice bune, sunt specii care cresc repede ceea ce face ca impactul utilizarii acestora asupra mediul înconjurator să fie mai scăzut. Se folosesc în construcții, panouri, placări, grinzi, stâlpi, mobilier.
Esență tâmplărie lemn Pin LUCA

Pin

Pinul are o culoare deschisă, între alb și galben, precum și multe noduri. Se finisează bine și rezistă la contracție, umflare și colmatare.

Esență tâmplărie lemn Molid LUCA

Molid

Molidul are o culoare deschisă, albicios spre gălbui, culoare care se închide în timp. Se prelucrează și se finisează ușor, are destul de multe noduri, dar acestea pot aduce un plus de valoare din punct de vedere estetic.

Esență tâmplărie lemn Meranti LUCA

Meranti

Meranti este un lemn exotic roșu-brun. Are un aspect desosebit, o duritate destul de ridicată, fiind un lemn stabil care permite accesul la o varietate de culori. Se poate utiliza în tâmplăria interioara și exterioră.


 1. Esențele tari au o rezistență și durabilitate mai mare, sunt alese pentru elemente structurale în construcții, pardoseli, placări, scări de interior și exterior.
Esență tâmplărie lemn Stejar LUCA

Stejar

Stejarul este o esență tare, este durabil și are calități bune la îndoire, în plus rezistă la umezeală fiind utilizat mult la exterior.


Sticla

Sticla pentru ferestre este marca SAINT GOBAIN.

 • Aceasta poate să pornească de la sticlă SIMPLĂ de 4 mm, 6 mm, 8 mm sau pachet TERMOPAN de 14 mm – pentru profilul de 40 mm și sticlă TERMOPAN de 20 mm – pentru profilul de 52 mm
 • Se poate echipa cu sticlă termopan de 24 mm și sticlă tripan de 32 mm profilul de 68 mm
 • TRIPAN începând de la 36 mm grosime pachet de sticlă pentru profilul de 78 mm
 • Plecând de la sticla TRIPAN de 36 mm până la TRIPAN / TETRAPAN de 52 mm pachet de sticlă pentru profilul LUCA 92 de 92 mm
 • Acestea sunt echipările de sticlă standard pentru profilele de tâmplarie exterioară – ferestre din lemn stratificat. La comandă se poate personaliza sticla pentru tâmplaria interioară și exterioară
Structură tâmplărie lemn LUCA
 1. Sticlă în structură termopan 24-40mm
 2. Toc fereastră lemn
 3. Ramă mobilă lemn
 4. Garnitură contur toc
 5. Toc lemn stratificat 68 mm
 6. Silicon de etanșare
 7. Ramă mobilă lemn stratificat
 8. Garnitură ramă mobilă 1
 9. Garnitură ramă mobilă 2

Colorare Baiț / RAL

Baiț Milesi și Rimmers, soluție semi-transparentă pe bază de apă, care pune în valoare fibra lemnului, aceasta scoate în evidență caracteristicile fiecărei esențe și reacționează diferit. Există soluții care marchează porii și este potrivită pentru esența de stejar, dar nu și pentru lemnul de rășinoase, care nu are pori.

Baițul are anumite efecte asupra lemnului pe lângă colorare: acesta evidențiază desenul și textura lemnului, uniformizează culoarea naturală, ascunde defectele și protejează lemnul.

Baiț LUCA
RAL LUCA

Colorarea opacă a tâmplăriei se face cu vopsea premium ecologică, de la același furnizor Milesi sau Rimmers, ce acoperă lemnul și conferă după uscare o peliculă în diferite grade de luciu și elasticticiate. Vopseaua, pe lângă rolul estetic de colorare, protejează lemnul împotriva factorilor externi și a putrezirii. Nuanța de culoare se alege din paletarul RAL universal valabil.


Feronerie

Alte accesorii ale tâmplăriei din lemn sunt cele ale feroneriei cu care acestea vin echipate. Aceasta se împarte în două categorii: feroneria ascunsă sau la vedere a ferestrelor (marca ROTO sau MACO) și gama variată de mânere cu care se pot echipa ferestrele și ușile.

În această privință, LUCA are în portofoliu produse marca Mandelli, Hoppe, Tolosa și Maestro, produse cu game largi de unde fiecare client își poate alege stilul propriu de feronerie.

Feronerie LUCA

Plase de țânțari

Ecranul rolelor de insecte:
independent sau integrat în cutia de rulouri
 • Proiectat pentru ferestre
 • Disponibil cu activare manuală sau electrică
Plase de țânțari glisante
 • Într-un cadru, potrivite pentru uși glisante și balcon
Plase de țânțari plisee
 • Potrivite pentru uși glisante și balcon cu dimensiuni mai mari
Plase de țânțari cu ramă fixă
 • Pentru instalarea ulterioară, în cazul în care nu se poate instala un ecran cu rol de insecte
Plase țânțari LUCA

Vezi portofoliul LUCA
Bespoke joinery manufacturing

Calitatea produselor înseamnă de fapt, calitatea oamenilor cu care lucrăm. Dacă ai reușit să îți convertești angajatul în adeptul viziunii brandului tău, vei reuși să vinzi și pieței tale.
Sorin Luca, General Manager