Tâmplăria exterioară din lemn stratificat pentru clădirile clasice

Tâmplăria exterioară din lemn stratificat pentru clădirile clasice

Autor: LUCA Global Group • 2020

Ferestre pentru clădiri cu statut de Monument Istoric, case rustice, imobile vechi, stil clasic.

Tâmplăria din lemn stratificat este folosită cu preponderență în stilul clasic, respectiv imobile cu statut de monument istoric, case rustice și clădiri dîntr-o anumită perioadă, pentru că este o componentă a stilului architectural. De cele mai multe ori, aceasta se înlocuiește cu același tip de tâmplărie și același stil clasic, reproducând într-un mod fidel elementele de design și de funcționalitate.

Ferestrele sunt construite pe un profil clasic de 40 mm echipate cu sticlă de 4/6/8 mm sau pachet termopan de 14 mm, sau profil de 52 mm cu sticlă termopan de 20 mm. Feroneria este clasică, cu închidere de tip cremon sau mâner de închidere. Balamale simple sau ornamentale pe toc. Împotriva ploii se folosește un lacrimar clasic aplicat pe exteriorul cercevelei.

Tipul de deschidere al ferestrei este doar cel obișnuit pentru profilul de 40 mm, sau închidere gură de lup ori simplă - una peste cealalta - pentru profilul de 52 mm.

Acest produs destinat stilului clasic se numeste LUCA Clasic în oferta noastră de produse. Esențele disponibile sunt Molid și Stejar.

Tot o particularitate a acestor tipuri de clădiri este construcția ferestrelor duble, după modelul original – vechi de zeci de ani – folosind două profile identice ori combinate. LUCA are în portofoliu lucrări distincte, combinand un profil de 40 mm la exterior cu unul modern de 68 mm la interior.

Profilul de 68 mm este unul de tip modern, pe care îl găsiți în oferta noastră sub numele de LUCA 68. Se poate echipa cu sticlă termopan de 24 mm și sticlă tripan de 32 mm.

Raționamentul acestei utilizări a profilelor este legat de funcționalitate la interior – deschiderea oscilobatantă și confortul termic –, dar și de design, la exterior folosind un profil clasic, pentru a reda specificitatea stilului cu balamele aplicate și închidere tip cremon.

În cazul în care nu se presupune folosirea unei ferestre duble, se folosește un singur profil de la cel de 40 mm, 52 mm sau până la cel de 68 mm.

Profilul de 68 mm LUCA 68 se poate adapta stilului clasic, fără a încerca să îl reproducă în mod fidel, dar în schimb se pot aplica ornamente specifice ferestrelor clasice.

Geometriile speciale ale ferestrelor – rotund, arcada – se pot construi pe orice tip de profil.

LUCA are în portofoliu diferite lucrări destinate clădirilor vechi sau cu statut de monumente istoric apartinătoare stilului clasic.

Casă din perioada Interbelică

Recondiționare ușă de exterior și înlocuire ferestre lemn Molid cu arcadă, cu ornamente reproduse fidel după cele originale, culoare gri antracit. Profil fereastra de 68 mm.

Tâmplăria exterioară din lemn stratificat pentru clădirile clasice

Liceul Internațional Ioanid – Casa Crissovelloni – Ansamblul arhitectural Constantin Budișteanu – Tâmplărie clasică din Molid de 52 mm, cu sticlă termopan de 20 mm, feronerie tip cremon.

Liceul International Ioanid

Liceul International Ioanid

Academia Tehnică Militară

Ferestre clasice din Stejar reproduse fidel după cele existente, vechi de peste 100 de ani. S-a folosit fereastra dublă, cu profil clasic de 40 mm la exterior cu sticlă simplă și profil de 68 mm la interior și sticlă termopan de 24 mm.

Academia Tehnica Militara

Academia Tehnica Militara

Mănăstirea și Palatul Episcopal Curtea de Argeș

Ferestre din lemn de Stejar vopsite în două culori, cu feronerie aplicată tip cremon. Pentru ferestre s-au folosit profile de 52 mm cu sticlă termopan de 20 mm.

Manastirea și Palatul Episcopal Curtea de Argeș

Manastirea și Palatul Episcopal Curtea de Argeș

Vezi portofoliul LUCA
Bespoke joinery manufacturing

Calitatea produselor înseamnă de fapt, calitatea oamenilor cu care lucrăm. Dacă ai reușit să îți convertești angajatul în adeptul viziunii brandului tău, vei reuși să vinzi și pieței tale.
Sorin Luca, General Manager