LUCA Global Group: Ne-a fost aproape imposibil să ne continuăm lucrările de tâmplărie în Europa

LUCA Global Group: Ne-a fost aproape imposibil să ne continuăm lucrările de tâmplărie în Europa

Autor: LUCA Global Group • 2020

Pe segmentul tâmplăriei din lemn stratificat, compania LUCA Global Group deține o capacitate de fabricaţie situată între 4.000 mp și 5.000 mp pe an, pe care, în 2019, a exploatat-o în proporție de 80%.

Societatea, cu sediul în București, realizează ferestre și uși din lemn stratificat (în proporție de 70% din total), uși de interior (25%) și obloane din lemn (5%). Ferestrele sunt realizate din profile din esențe de Molid, Pin, Stejar sau Meranti (cele din Molid și Stejar se execută în unitatea proprie), cu finisaje Milesi și Remmers, feronerie Roto (Germania) sau Maco (Austria).

Executăm ferestre pe profil de 40 mm cu sticlă simplă (destinate clădirilor istorice), profil de 52 mm cu sticlă termoizolantă și închidere de tip cremon (destinată caselor în stil clasic și monumentelor istorice), profilele pentru tâmplăria modernă fiind de 68 mm, 78 mm și de 92 mm (pentru case pasive). Sticla utilizată este Saint-Gobain și pornește de la cel mai simplu pachet de geam termoizolant, de 24 mm, ajungând până la cel mai sofisticat sistem cu protecție fonică și coeficient termic, destinat caselor pasive.

Distribuția este asigurată prin intermediul flotei proprii de vehicule comerciale, atât pe teritoriul României, cât și în Europa. În perioada pandemiei, mai precis a stării de urgenţă, majoritatea angajaților au fost în șomaj tehnic, ne-am reluat activitatea începând cu data de 1 iunie 2020, doar echipa de montaj a continuat activitatea având un şantier deschis în Munchen, Germania.

Am făcut toate demersurile necesare pentru a termina de montat o lucrare de tâmplarie începută înaintea pandemiei de Covid-19. Echipa de montaj a ramas în Germania toata perioada, pentru a nu interveni întârzieri ca urmare a măsurii de izolare la revenirea în ţară.

Considerăm că, pentru prevenirea unei crize economice prelungite, a fost necesară ridicarea tuturor restricțiilor de transport, pentru libera circulație a persoanelor şi a mărfurilor, în Europa şi numai, pentru a nu bloca lanţul comercial, a precizat Sorin Luca, General Manager LUCA Global Group.

Vezi portofoliul LUCA
Bespoke joinery manufacturing

Calitatea produselor înseamnă de fapt, calitatea oamenilor cu care lucrăm. Dacă ai reușit să îți convertești angajatul în adeptul viziunii brandului tău, vei reuși să vinzi și pieței tale.
Sorin Luca, General Manager