Luca Global Group: Partener de Incredere

Oferta

Suntem deschisi parteneriatelor de promovare si comercializare

Contacteaza-ne

Parchet masiv sau parchet stratificat: ce sa alegem?

Parchet masiv cu durata de viata indelungata, cu posibilitate de slefuire
Parchet stratificat rezistent la umiditate care poate fi montat pe ciment

Parchetul de lemn are un aspect clasic, care nu se demodeaza in timp si creeaza in locuinta o ambianta de caldura si intimitate. In prezent, parchetul de lemn se gaseste in doua variante principale:

  • Parchet de lemn masiv;
  • Parchet de lemn stratificat.

Parchetul masiv este realizat dintr-o singura bucata de lemn de esenta tare. Datorita grosimii sale, un parchet de lemn masiv poate fi slefuit si refinisat timp de mai multe generatii. Totodata, lemnul masiv se dilata si se contracta in functie de modificarile de umiditate din locuinta. De aceea, la montaj, pentru aceasta miscare, se lasa un spatiu intre perete si lemn ce se camufleaza prin aplicarea unei plinte.

Parchetul stratificat este produs din trei pana la cinci straturi de lemn de esenta tare. Fiecare strat este adaugat deasupra celuilalt prin presare si lipire la caldura cu adezivi non-toxici. De aceea, este mai putin probabil ca parchetul stratificat sa fie afectat de modificarile de umiditate din locuinta, indiferent de nivelul locuintei unde se monteaza.

Alegerea intre cele doua tipuri de parchet se face tinand cont de:

  • Nivelul unde se monteaza: parter, etaj sau subsol
    Nu se recomanda montarea parchetului masiv la subsol din cauza problemelor de umiditate ce pot sa apara. Parchetul stratificat poate fi montat cu succes la orice nivel, inclusiv in baie unde se considera ca nivelul de umiditate este mai ridicat;
  • Suprafata pe care se monteaza
    Daca suprafata pe care se monteaza este din ciment, nu se recomanda utilizarea parchetului masiv. Ambele tipuri de parchet se pot monta peste suprafete de lemn (dusumele vechi), pal etc.

Oferta noastra de parchet masiv si parchet stratificat:

Va oferim parchet masiv sau parchet stratificat de cea mai buna calitate, din diferite esente de lemn si intr-o varietate larga de culori si forme. Asiguram transportul si montajul in cele mai bune conditii, cu echipe specializate, pentru a mentine integre proprietatile si calitatile lemnului.

Ce parchet alegi pentru locuinta ta?

Solicita oferta