Cum recunoști cea mai bună tâmplărie din lemn stratificat?

Cum recunoști cea mai bună tâmplărie din lemn stratificat?

Cum recunoști cea mai bună tâmplărie din lemn stratificat?

Autor: LUCA Global Group • 2020

Există câțiva producători și revânzători de tâmplărie din lemn, în piața românească. O parte din tâmplărie este importată din Europa, din țări precum: Polonia, Slovenia, Croația, fiind vândută sub mărci românești și o parte bineînțeles, produsă în țară. Indiferent de proveniența tâmplăriei din lemn, aceasta trebuie să îndeplinească cumulativ mai multe condiții, pentru a fi catalogată o tâmplărie din lemn stratificat, bine executată.

De altfel, pe lângă execuția propriu-zisă a tâmplăriei de lemn stratificat, de o importanță majoră este și montajul acesteia. Acest serviciu poate fi externalizat, dar, de regulă, acest serviciu se realizează de către echipa proprie de montaj. În funcție de experiența și cunoștințele echipei de montaj, finalitatea unei lucrări poate excela în privința calității și a eleganței, sau dimpotrivă. Datorită provocărilor care pot apărea în montajul unei tâmplării, așa cum sunt cele legate de tipul de imobil unde urmeaza a fi montată (clădiri cu risc seismic, imobile cu pereți neîntreținuți sau afectați de temperaturi extreme sau umiditate etc.) LUCA dispune inhouse de o echipă de montaj și recondiționare tâmplărie din lemn, cu experiență și calificare în domeniu.

În privința execuției tâmplariei din lemn, anumite repere pot să o califice, drept “cea mai bună”:

  • Funcționalitatea propriu-zisă a tâmplăriei din lemn - în funcție de specificitatea și destinația fiecărui tip: fereastră, ușă, oblon etc.
  • Reproducerea fidelă după tabloul de tâmplărie (respectarea condițiilor tehnice de executare – măsurători).
  • Folosirea unei materii prime de calitate raportată la cerințele lucrării, incluzand zona geografică unde va fi expusă (mare / munte), bugetul clientului, dar și preferințele acestuia – umiditatea lemnului, îmbinarea și tăierea lemnului, vopseluri și tratamente de suprafață de calitate, garniturile și sticlă de marcă, plus feroneria. În privința opțiunilor în alegerea unei esențe, precum și a altor accesorii ale tâmplăriei din lemn, vă rugăm să consultați articolul nostru Cum alegem accesoriile tâmplăriei din lemn stratificat?
  • Estetica desăvârșită a produsului finit. Poate cea mai importantă funcție este cea estetică, dar aceasta este și cel mai greu de realizat. Nu sunt permise la vedere nici un tip de viciu rămas în urma procesului de producție și execuție, urme de vopsea, cuie sau lipsa unei etanșări perfecte a sticlei și a garniturilor.

Costurile, de obicei, pentru același tip de produs, diferă în cazul tâmplăriei din lemn. Această diferență este datorată tocmai acestor chestiuni semnificative în estetica produsului final.

LUCA pune accentul pe detalii și pe eleganță, precum și pe un proces inovator în fabricarea tâmplăriei din lemn, care nu lasă loc de vicii asupra lemnul prelucrat de noi. Pentru mai multe detalii si proiecte, accesati pagina noastra de website: www.lucawood.ro.

Tâmplărie Lemn Stratificat Scară Interior

Tâmplărie Lemn Stratificat Ușă Interior Lemn Alb

Tâmplărie Lemn Stratificat Feronerie Clasică Maro

Descarcă Catalogul nostru de Tâmplărie Lemn Stratificat

Calitatea produselor înseamnă de fapt, calitatea oamenilor cu care lucrăm. Dacă ai reușit să îți convertești angajatul în adeptul viziunii brandului tău, vei reuși să vinzi și pieței tale.
Sorin Luca, General Manager